Wat doen ze bij acupunctuur
Wat doen ze bij acupunctuur

Wat doen ze bij acupunctuur?

Acupunctuur bestaat al heel lang. Het richt zich op het herstellen van de toevoer van de levensenergie die door onze energiebanen lopen. De Chinezen gebruiken deze methode van acupunctuur al heel lang.

Volgens de Chinese geneeswijze voeren de meridianen, die door ons lichaam lopen, de levensenergie door ons hele lichaam en voeden daarmee onze organen en andere weefselstructuren. Wanneer we psychische of fysieke klachten hebben, betekent dit dat de energietoevoer door de meridianen worden geblokkeerd. We zeggen dan dat ons lichaam uit balans is.

Acupunctuur zorgt ervoor dat de blokkades worden opgeheven. Het lichaam krijgt daardoor weer meer energie, waardoor we dan ook minder pijn gewaar zullen worden. Dat we meer energie krijgen door de toepassing van acupunctuur komt, omdat door de acupunctuur de doorbloeding in het lichaam wordt verbeterd. Daardoor zal de energie in het lichaam ook weer terugkomen.

Omdat tijdens de behandeling bij Acupuncturist Utrecht de blokkades worden opgeheven, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Eventuele pijnklachten worden vaak minder waardoor ook de vitaliteit toeneemt.

Wat doet men bij acupunctuur?

Er zijn er velen die bang zijn om één of meerdere behandeling te ondergaan, omdat er met naalden wordt gewerkt. Omdat echter de naaldjes zeer dun zijn, zul je er niets van merken. Je zult geen pijn voelen wanneer er naaldjes in je huid worden geprikt.

Verder doe je er goed aan om contact op te nemen met een acupuncturist en te horen wat zijn of haar ervaringen zijn als het gaat om jouw klachten. Je weet dan ook dat je er baat bij zult hebben en daar gaat het toch uiteindelijk om.

Tijdens de behandeling worden extreem dunne naaldjes op strategische plaatsen in het lichaam geplaatst die ervoor moeten zorgen dat pijn of symptomen bij kwalen of ziektes verminderen of verdwijnen. Er zijn over de hele wereld miljoenen mensen die door een behandeling van een acupuncturist baat hebben van een behandeling. Een acupuncturist die aangesloten is bij een beroepsvereniging zal altijd wegwerpnaalden gebruiken.

Een behandeling duurt de eerste keer 45 minuten tot een uur en alle vervolgconsulten ongeveer 30 minuten. Een behandeling door een acupuncturist is een van de veiligste methoden om weer energie te krijgen en klachten in je lichaam te laten verdwijnen. Er zijn door een behandeling bij acupunctuur praktisch nooit bijwerkingen. Wanneer je op deze manier geholpen wilt worden, is het belangrijk dat je nagaat wat de ervaring van de acupuncturist zijn, zodat je zeker weet dat je op de juiste manier wordt geholpen.