De keuze voor de juiste raambekleding
De keuze voor de juiste raambekleding

De keuze voor de juiste raambekleding

Steeds meer krijgen we de keuze om dingen op ons eigen manier te doen en in te vullen. Steeds meer producten en opties komen tot onze beschikking. Dit geldt ook voor raambekleding. Maar welke raamdecoratie past nu het beste in jouw huis?

Luister naar je eigen voorkeuren

Zoveel mensen, zoveel smaken. Kijk maar eens rond in een gemiddelde woning. De ene persoon houdt van een trendy, moderne inrichting, terwijl de ander weer liever voor klassiek gaat. Ook in de keuze voor raambekleding komen deze voorkeuren naar voren. Een keuze voor aluminium jaloezieën geeft een woning bijvoorbeeld een moderne, welhaast industriële look, terwijl houten jaloezieën een huis juist een klassiek, landelijk en warm karakter geeft. Het materiaal doet er kortom toe.

Kiezen voor gordijnen

Dit geldt ook voor de keuze van gordijnen: voor elke toepassing valt wel iets te vinden. Neem bijvoorbeeld plisségordijnen. Het voordeel van deze sfeervolle gordijnen is dat zij in vrijwel elke ruimte passen, van de badkamer tot de slaapkamer. In de laatste kun je bijvoorbeeld voor een verduisterend plisségordijn kiezen, om zo in totale duisternis de nachten door te brengen. Door de strakke uitstraling zijn de gordijnen overdag overigens een lust voor het oog.

Een heel kleurenpalet

Plisségordijnen zijn er te vinden in vele kleuren. Je kunt er daarbij kiezen om deze kleur aan één kant uit te laten komen (de ‘achterkant’ is dan wit), maar ze kunnen ook aan beide kanten dezelfde kleur hebben. In dat geval is niet alleen het interieur van je huis smaakvol, maar ziet het er van buiten ook zeer fraai uit. Het ligt er dus maar net aan of je ook je buren een fraai uitzicht gunt…