De trap of de lift: het liefst willen we kunnen kiezen
De trap of de lift: het liefst willen we kunnen kiezen

De trap of de lift: het liefst willen we kunnen kiezen

Zodra we in ons leven worden geconfronteerd met meerdere verdiepingen, hebben we vaak de keuze: de trap of de lift. Fijn. Ten eerste houden we er als mens namelijk van om een keuze te hebben, om niet opgedrongen te krijgen hoe we iets zouden moeten doen. Ergens aankomen waar je verplicht de trap moet nemen vinden we niet fijn, maar net zo vervelend vinden we het als we alleen maar met de lift kunnen. Daarnaast geldt voor sommige mensen dat zij eigenlijk niet echt een keuze hebben: de trap is voor hen onmogelijk, en dus is het maar goed dat er ook een lift is. Op vrijwel iedere plek waar we komen vinden we het de normaalste zaak van de wereld dat we kunnen kiezen. Er is echter één plek waar deze keuze meestal ontbreekt, en dat is nu net de plek waar we de meeste tijd doorbrengen, en waar we het vaakst van boven naar beneden en weer terug gaan: ons eigen huis.

Waarom eigenlijk niet?

Een trap in huis, dat vinden we de normaalste zaak van de wereld. Heb je een woning met een verdieping, of misschien wel twee, dan heb je nu eenmaal ook een trap nodig om van de ene naar de andere verdieping te gaan. We denken er niet echt over na, en gebruiken de trap iedere dag meerdere keren: we hebben nu eenmaal geen keuze. Of toch wel?

Een lift in huis, dat klinkt als iets dat je in een villa in Hollywood vindt: behoorlijk over the top. Maar stiekem zouden we het allemaal wel lekker vinden. Niet dat we hem continue zouden gebruiken, maar hoe fijn zou het zijn om de keuze te hebben? Om aan het einde van een lange dag de lift te pakken, terwijl je op een rustig dagje thuis juist de trap gebruikt, om toch nog een beetje aan je beweging te komen? Wist je dat je deze wens vrij makkelijk in vervulling kunt laten gaan? Trapliften worden namelijk in steeds meer huizen geplaatst, ook in huizen waarvan de bewoners nog prima ter been zijn. Een stukje extra comfort, en eindelijk ook thuis de keuze hebben tussen de trap en de lift. Een traplift van Handicare wordt op de bestaande trap gemonteerd, en deze blijft gewoon bruikbaar.

Een traplift is voor iedereen

Voor veel mensen zal een traplift toch meer in de oren klinken als iets voor echt oude mensen, of mensen die niet meer zelf de trap kunnen beklimmen. Toch is de laatste jaren duidelijk zichtbaar dat steeds meer mensen voor dit comfort kiezen, niet zelden al op veel jongere leeftijd dan we denken. Wil jij graag steeds de keuze tussen trap en lift hebben? Laat je dan gewoon eens informeren!