De voordelen van wonen in een loft
De voordelen van wonen in een loft

De voordelen van wonen in een loft

Een loft woning is modern en hip. Dit type woning ontstond eind jaren ’60 in de Verenigde Staten en was eerst vooral populair bij creatieve individuen, zoals schrijvers en architecten. Vandaag de dag dromen veel mensen van wonen in een eigen loft. Er zitten dan ook een aantal grote voordelen aan het wonen in een loft.

Wonen in een loft: unieke sfeer

Een loft is een woning die uit een grote ruimte bestaat. Vaak zijn er geen draagmuren aan de binnenkant. Ook is het plafond hoog of ontbreekt het plafond boven bijvoorbeeld de huiskamer, voor een bijzonder effect. Wel heeft dit type woning alle voorzieningen die een normaal huis ook heeft. Doorgaans worden unieke gebouwen omgetoverd tot meerdere lofts, zoals fabriekshallen, voormalige gevangenissen of oude kerken. Hierdoor heeft de woning direct een zeer unieke uitstraling. Wanneer je hier binnen stapt merk je meteen dat de woning één geheel is.

De hoge ramen in een loft versterkt het gevoel van ruimte nog verder. Dit kan je zelf nog verder versterken, door bijvoorbeeld te kiezen voor een glazen schuifdeur voor de slaapkamer of vanuit de gang naar de rest van de woning.

Voorzieningen in de buurt

Wil jij graag midden in de stad leven? Dan kan een loftwoning een uitstekende keuze zijn. Over het algemeen liggen lofts midden in de stad, zodat jij profiteert van alle stedelijke voordelen. Restaurants, cafés, winkels, bioscopen en meer: het ligt allemaal op wandelafstand.

Inrichting makkelijk aanpassen

Doordat de loft bestaat uit een grote ruimte, verander je gemakkelijk van interieur of woonstijl. Zo kan je in een handomdraai de muren schilderen voor een andere uitstraling en kan je jouw meubels en woonaccessoires steeds weer op een leuke manier in de ruimte plaatsen. Je kunt jouw kunstwerken en schilderijen prachtig ophangen aan de hoge muren. Ook de rest van je woning hoort echt bij jouw interieur, dus het is belangrijk om goed na te denken over bijvoorbeeld de uitstraling van de keuken. Een glazen achterwand keuken past hierdoor schitterend in een industrieel, Scandinavisch of modern interieur. Het valt aan te raden om spaarzaam om te gaan met de hoeveelheid meubels en accessoires om zo te voorkomen dat de loft rommelig aanvoelt.

Loft huiselijk maken

Doordat de loft bestaat uit een grote woonruimte, kan dit kil aanvoelen. Door gebruik te maken van scheidingswanden en vloerkleden creëer je toch woonzones zonder dat er aparte kamers zijn. Door met textiel te werken wordt ook het geluid geabsorbeerd. In een loft inrichting mogen grote planten niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een grote versie van de bananenplant, de monstera of strelitzia. Ten slotte is het belangrijk om een goed lichtplan te maken. Grote vloerlampen staan erg stoer in een loftwoning.