Een goede tijd om een plafond ventilator aan te schaffen
Een goede tijd om een plafond ventilator aan te schaffen

Een goede tijd om een plafond ventilator aan te schaffen

Weet je nog hoe heeft de afgelopen 3 zomers in geweest? Het waren hete, plakkerige dagen en stapte uit je auto met airconditioning. In Nederland zijn we nog niet gewend aan huizen met airco, het wordt hier tenslotte niet vaak zo heet. Maar eerlijk waar, zou dit geen goed moment zijn voor een plafondventilator? Plafondventilatoren zorgen niet alleen voor een heerlijk briesje – ze drogen je huid en verkoelen deze tegelijkertijd – maar ze kunnen je ook geld besparen. Door lucht rond uw huis te laten circuleren, verplaatst u de koude lucht rond en de luchtbeweging helpt het menselijk lichaam eigenlijk koeler te blijven. In de winter wordt dit effect de ‘gevoelstemperatuur’ genoemd, en in de zomer is dezelfde theorie aan het werk, maar het is een stuk aangenamer. Vanwege gevoelstemperatuur kunnen huiseigenaren hun energiekosten verlagen door een hogere A / C-temperatuur in te stellen – zonder verlies van comfort.

De plafondventilatoren van tegenwoordig zijn efficiënter dan ooit en bieden bijna onbeperkte keuzes in afwerkingen, breedte, aantal bladen en licht. De meeste fabrikanten van plafondventilatoren bieden een verbluffende selectie van eigentijdse stijlen – variërend van bijna onherkenbaar-als-fan-ontwerpen tot brede ontwerpen met één tot acht bladen. Moderne varianten zijn vaak van metaal: geborsteld nikkel, roestvrij staal, zilver en zelfs matzwart. Bekijk de Light Wave van Minka Aire, met een sculpturaal ontwerp met drie lamellen en geïntegreerd LED-licht. Of de Torto van Fanimation – een eigentijds ontwerp dat lucht onder een hoek naar beneden beweegt in plaats van recht naar beneden.

Hou je veranda, terras of terras deze zomer koel met een buitenventilator die nat of vochtig is – ook verkrijgbaar in een brede selectie van metalen, hars- of acrylschoepen die bestand zijn tegen vochtigheid. Maar voordat je een ventilator kiest, moet je contact opnemen met een plafondventilator-experts. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste ventilator voor binnen of buiten en je helpen bij het doorzoeken van de vele opties, waaronder bladafstand, grootte, lengte van de onderstang, verlichtingsset en snelheid.