Het toppunt van helder design
Het toppunt van helder design

Het toppunt van helder design

Bij het bouwen en/of inrichten van je droomhuis zijn er zoveel zaken waar je over na moet en wil nadenken. Je wil dat het huis licht en open voelt, maar ook knus en echt als thuis en ook nog eens modern en stilistisch. Het is een grote opgave, maar het is zeker mogelijk. Er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen, veel materialen en veel stijlen. Er is één materiaal wat niet de liefde krijgt die het verdient, dit materiaal kan veel meer gebruikt worden dan je zou denken. We hebben het hier over het toppunt van helder design: glas.

Schuivend naar buiten

Een van de meest voorkomende manieren waarop glas gebruikt wordt in interieur design zijn glazen schuifwanden naar buiten toe. Het geeft enorm veel licht en openheid, of het nu leidt naar een grote tuin of naar een klein balkon. Wanneer er een intiemere sfeer gewenst is kan dit licht en deze openheid door middel van smaakvolle gordijnen of schermen volledig tenietgedaan worden. Glazen schuifdeuren zijn nog veelzijdiger geworden in de laatste jaren door betere beveiliging, steviger glas, automatische schuifmechanismen en zelfs smart technologie waarmee een schuifdeur omgetoverd kan worden tot mega tablet. Een glazen schuifwand plaatsen is de eerste stap naar verlichting.

Transparantie binnen

Om meer eenheid in je droomhuis te krijgen en nog meer gevoel van openheid kan er ook gebruik gemaakt worden van glazen tussenwanden. Dit principe maakte als eerste zijn opkomst in de badkamer, waar glazen tussenwanden en glazen deuren bij douches gebruikt werden. Maar dit is natuurlijk ook een mooie optie voor de rest van het huis. Je kunt bijvoorbeeld tussen de keuken en de eetkamer of huiskamer een glazen wand plaatsen en/of een glazen schuifwand binnen waardoor de twee één lijken, maar toch afgesloten van elkaar zijn. Ook hier kan er gebruik gemaakt worden van gordijnen of schermen om meer afscheiding te creëren en kan er door smart technologie een extra dimensie toegevoegd worden aan de tussenmuur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Magie door schittering

Glas is een uniek en interessant materiaal, op de juiste manier vervaardigd kan glas wit licht opbreken in alle kleuren van de regenboog. Dit geeft een magisch effect, iets wat in de Victoriaanse tijd in Engeland veel gebruikt werd. Het is een tijd uit de mode geweest, maar in een modern interieur kan het wonderen doen. Door kleine objecten en lampen strategisch door een kamer te verspreiden en goed rekening te houden met het natuurlijke licht wat binnenkomt in de woning kan deze schittering smaakvol toegevoegd worden aan het interieur. Dit is goed te combineren met de glazen schuifdeuren naar buiten, waardoor natuurlijk meer licht binnenkomt.