Lekker in je vel zitten in de winter met déze tips

Veel mensen zitten ’s winters minder goed in hun vel dan ’s zomers. Ervaar je dit ook? Dat kan heel vervelend zijn. Je voelt je moe, futloos en minder gelukkig. Hoe zorg je er nu voor dat je juist wel goed in je vel zit in de winter? Met deze tips helpen we je op weg.

Kies voor energie

We voelen ons ’s winters vaak down, omdat we minder energie hebben. Hier kunnen allerlei redenen aan ten grondslag liggen, en er zijn ook verschillende oplossingen voor. Zorg dat je voldoende slaapt: het is prima om in de winter wat meer te slapen dan in de zomer. Ga er bijvoorbeeld eerder in. Kies voor goede voeding, met voedingsstoffen waar je baat bij hebt. Ook uit drinken kun je energie halen! Denk aan koffie: cafeïne geeft je de boost die zo welkom is. Kies idealiter voor een sterk en krachtig kopje koffie, zoals een espresso. Met Iperespresso zit je goed. Een smaakvol voorbeeld om eens uit te proberen! Zorg verder dat je genoeg water drinkt. En kies voor thee, zoals groene thee.

Vaak naar buiten

Je hebt wellicht de neiging om in de koude wintermaanden binnen te blijven zitten. Lekker warm en comfortabel. Maar het is juist zo belangrijk om naar buiten te gaan. Je hebt baat bij daglicht, zelfs als het een grauwe dag is. Zorg daarom dat je iedere dag even buitenkomt. Al is het maar een kwartiertje – alle beetjes helpen. Ga een blokje om. Of wandel voortaan naar de supermarkt, zodat je hier net wat langer over doet. Gewoon even op een bankje zitten, ook dat is een idee.

Positieve vibes

Positieve vibes zijn heel belangrijk, ook in de winter. Soms kun je er maar weinig aan veranderen, maar proberen is sowieso mogelijk: houd je humeur goed. Tover sombere gedachtes om tot vrolijkere gedachtes. Probeer niet steeds beren op de weg te zien, maar denk juist in mogelijkheden. Een goede mindset begint bij jezelf!

Maak wat van je dag

Je moet er misschien wat harder voor werken, maar het is absoluut de moeite waard: maak wat van je dag! Blijf niet in je bed hangen, maar sta zo snel mogelijk op. Trakteer jezelf direct op een goed ontbijt met een lekkere kop koffie. Moet je werken? Ook als je niet zo gemotiveerd bent, kun je iets van je werkdag maken. Maak een extra praatje met je favoriete collega, rond zoveel mogelijk to do’s af voor een tevreden gevoel. Maar nog wel belangrijker: zorg dat je iets leuks doet met je dag. Of je nu wilt sporten of met een vriend(in) wilt afspreken – jij weet waar je je tijd het best aan kunt besteden. Als je iets hebt om naar uit te kijken, is de dag natuurlijk ook al een stukje leuker. Sluit jezelf in ieder geval zo min mogelijk binnenshuis op, want er zijn waarschijnlijk betere activiteiten te bedenken die je veel gelukkiger maken. Ook al kost het je eerst wat moeite: na afloop ben je blij dat je die moeite hebt genomen.