Panasonic split-unit airco kopen
Panasonic split-unit airco kopen

Panasonic split-unit airco kopen

Panasonic split-unit airco’s staan bekend om hun stille werking in welke modus dan ook. Daarnaast kan deze airco ook als verwarming ingezet worden. De Panasonic airco’s hebben een energiezuinige verwarmingstand en is te gebruiken in zowel de zomer als de winter om een comfortabel binnenklimaat te realiseren. De airco’s zijn erg comfortabel in gebruik.

Wat zijn split airco’s?

De split airco is een warmtepompsysteem dat werkt op basis van koelvloeistof. Dit type airconditioner bestaat uit twee gedeeltes: een binnen-en buitengedeelte. De binnenunit van een split airco bevat een ventilator die warmte uit de lucht opneemt en deze naar een warmtewisselaar brengt. Een warmtewisselaar is een leiding met koelvloeistof. Doordat de koelvloeistof in contact komt met de warme binnenlucht, warmt de koelvloeistof op. Zo haalt de koelvloeistof dus warmte uit de ruimte. Dan is het de taak van de compressor om die warme lucht in de buitenunit af te voeren.

Naast het koelen van een ruimte kunnen de airco’s, dankzij de inverter-techniek van de warmtepomp, ook uitstekend een ruimte verwarmen. Je kunt hierdoor op jaarbasis heel wat energie/kosten besparen.

Split airco kopen: hier moet je op letten

Je wilt een split airco kopen? Split-unit aircosystemen kenmerken zich door de aanwezigheid van een binnen- en buitenunit. De buitenunit staat meestal op het dak van een pand. De binnenunit kan op verschillende manieren in het interieur worden geplaatst.

Airco’s zijn voorzien van een energielabel. Hierop staan verschillende gegevens die uw keuze voor een split airco misschien kunnen beïnvloeden. Je kunt hier bijvoorbeeld een indicatie van het jaarlijkse energiegebruik van de airco vinden. Ook kun je zien hoeveel het vermogen van het apparaat qua oppervlakte kan koelen. Zo voorkom je dat je een te zwak apparaat voor je ruimte koopt.

Bij het maken van je keuze speelt, naast vermogen, geluidsniveau ook mee. Afhankelijk van waar je je split airco systeem wilt plaatsen, is het belangrijk om te checken hoeveel geluid een airco maakt. Als je deze in een slaapkamer wilt plaatsen, zul je er goed aan doen om een stille airco aan te schaffen.