Tips om te besparen op je zorgverzekering
Tips om te besparen op je zorgverzekering

Tips om te besparen op je zorgverzekering

Een zorgverzekering kan behoorlijk duur zijn. Maandelijks betaal je natuurlijk best wat voor je zorgverzekering en dat kan een flinke last zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet al te veel geld kwijt bent, geven we je een aantal tips om te besparen op je zorgverzekering.

Vergelijk je verzekeringen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe verzekering en je wilt besparen op je verzekeringen, is het belangrijk dat je verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Zo kom je erachter welke verzekering het duurste is en welke verzekeringen de juiste zorg dekken. Vergelijk je zorgverzekering bij vergelijkdezorgverzekering.nl.

Bedenk wat je echt nodig hebt

Wanneer je veel aanvullende verzekeringen hebt, of een erg uitgebreide basisverzekering, kun je even nagaan of je dat echt allemaal nodig hebt. Misschien zijn er wel één of twee aanvullende verzekeringen die je eigenlijk niet meer nodig hebt, of kun je een wat goedkopere basisverzekering nemen.

Verhoog je eigen risico

Verwacht je weinig zorg nodig te hebben het komende jaar? Dan kan het verhogen van je eigen risico verstandig zijn. Door je eigen risico te verhogen, moet je meer eigen risico betalen als je meer zorg nodig hebt, maar wanneer je deze niet nodig hebt, is het wel nuttig. Je krijgt dan namelijk korting op je zorgpremie en dat kan erg nuttig zijn.

Per jaar betalen

Vrijwel alle mensen in Nederland betalen maandelijks de premie voor de zorgverzekering, maar bij veel verzekeraars kun je ook per jaar betalen. Wanneer je per jaar betaalt, krijg je vaak een korting op de premie. Die korting loopt vaak op tot 2%. Dat klinkt niet als veel, maar de verschillen kunnen toch hoog oplopen.

Ga voor een internetverzekeraar

Er zijn verzekeraars die enkel via internet werken. Er is dus geen bureau waar je terecht kunt als je vragen hebt, maar je kunt natuurlijk wel contact opnemen met de verzekeraar zelf. Omdat een internetverzekeraar alleen digitaal werkt, krijg je de polis ook digitaal. Dit houd allemaal in dat een polis van een internetverzekeraar een stuk goedkoper is dan een gewone polis.