Waarom je jezelf regelmatig moet verwennen met een massage of gezichtsbehandeling

Veel vrouwen (en mannen) zien een gezichtsbehandeling als een traktatie. Het is iets wat ze af en toe doen om zich verfrist te voelen en hun huid op te frissen. Maar standaard eens per maand een gezichtsbehandeling is een geweldige aanvulling op je huidverzorgingsroutine.

Gezichtsbehandeling

Net als elk ander onderdeel van je huidverzorgingsroutine is een gezichtsbehandeling het beste als je die regelmatig doet. Gezichtsbehandelingen zorgen ervoor dat je huid er op zijn best uitziet en aanvoelt. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een behandeling kiezen, is om hun huid grondig te reinigen. Het verwijderen van vuil, olie en onzuiverheden uit je huid is een noodzaak voor een heldere, gezonde huid. Of je nu een vette, droge of gemengde huid hebt, maandelijkse gezichtsbehandelingen zorgt voor een echte huidverbetering en zorgt ervoor dat de resultaten van andere behandelingen behouden blijven.

Schoonheidsspecialiste

Een van de voordelen van gezichtsbehandelingen is dat je je ontspannen en vredig voelt. Je schoonheidsspecialiste in Alphen aan den Rijn zal je gezicht zachtjes masseren om de spanning weg te nemen. En er kunnen ook kalmerende essentiële oliën worden gebruikt.

Als je dagen vol zitten met spinninglessen in de vroege ochtend, vergaderingen die de hele dag duren en etentjes tot laat in de avond, kan het leven gehaast aanvoelen. Eén keer per maand een rustig moment voor jezelf nemen kan je stress al verminderen.

Massage bij stress

Heb je van nature een hoog stressniveau net als ik, dan is het regelmatig nemen van een massage naast een fijne gezichtsbehandeling ook geen overbodige luxe.

Er zijn ontzettend veel verschillende vormen van massage, waarvan de sportmassage en de ontspanningsmassage twee van de meest gekozen zijn. Kies je voor een massage in Alphen aan den Rijn, dan kan je kiezen uit o.a. ontspanningsmassage, sportmassage, hotstone, bellabaci cupping massage en Indiase hoofdmassage.

Sportmassage

Sportmassage helpt sporters om topprestaties te leveren. Of je nu een competitieve atleet bent, of gewoon een actieve levensstijl hebt, regelmatige een goede sportmassage zal je beschermen tegen blessures.

De voordelen van sportmassage:

 • Verbeteren van de circulatie & lymfestroom
 • Helpen bij de verwijdering van metabolisch afval
 • Verdoven of stimuleren van zenuwuiteinden
 • Verhogen of verlagen van de spierspanning
 • Vergroten of verminderen van de spierlengte
 • Littekenweefsel herstellen indien nodig
 • Helpen bij de mentale voorbereiding op sportdeelname

Wat kan je van een sportmassage verwachten?

Bij een sportmassage wordt gebruik gemaakt van een combinatie van massage en rekoefeningen om het zachte weefsel (spieren en pezen) te versterken en los te maken en om het bewegingsbereik van de gewrichten te vergroten. Massagetechnieken die gebruikt worden zijn onder andere triggerpoint-therapie, neuromusculaire therapie, het losmaken van zachte weefsels en acupressuur. Sportmassage is een uitstekende manier om je voor te bereiden op de training vóór en heilzaam na een sportevenement.

Ontspanningsmassage. De ultieme verlichting voor stress en vermoeidheid

Stress en angst veroorzaken vaak spierspanning in de nek en schouders en kunnen zelfs hoofdpijn, vermoeidheid en depressie veroorzaken. Hoewel ontspanningsmassage meestal lichte aanrakingen en lange strijkbewegingen kent, zal de druk steeds worden aangepast aan jouw comfortniveau. De combinatie van verschillende technieken zal niet alleen stress en spanning verwijderen uit je lijf, maar kan ook knellende spieren aanpakken.

De voordelen van ontspanningsmassage:

 • Verlicht stress en angst door diepe ontspanning
 • Verlicht spierspanning
 • Versterkt verbinding tussen lichaam en geest
 • Bevordert een gezonde spijsvertering
 • Verbetert slaappatronen
 • Helpt de bloedsomloop
 • Versterkt het immuunsysteem

Terwijl sommige mensen vinden dat een hoofdmassage echt helpt om hun denkprocessen te verlichten, vinden anderen het masseren van de voeten of handen juist heerlijk. Wanneer je een ontspanningsmassage boekt, zal de masseur geen diepe weefseltechnieken gebruiken, maar je kunt na een tijdje besluiten dat je meer druk wilt. Wees niet verlegen om deze details te bespreken aan het begin van je massage of op enig moment tijdens de behandeling.