wat voor omheining kies jij voor jouw tuin
wat voor omheining kies jij voor jouw tuin

Wat voor omheining kies jij voor jouw tuin?

Een omheining om jouw tuin zorgt voor een groot deel wat voor soort sfeer en privacy je hebt in jouw tuin. Daarnaast bepaalt het ook je uitzicht van je tuin. Denk dus goed na over welke sfeer je wilt creëren en aan welke functies het moet voldoen. Wil je graag veel privacy en ongewenst bezoek buiten de deur houden? Of wil je een groene tuinomheining? Wil je iets dat strak en modern is of kies je voor een duurzame en natuurlijke omheining? En als laatste moet je nadenken over wat je er aan wilt uitgeven. Wat voor soorten omheining heb je allemaal?

Draadafsluiting

Een hekwerk van draadafsluiting heb je in vele vormen. Zo heb doorzichtige als ondoorzichtige hekwerken. Het voordeel is dat ze licht van gewicht zijn en gemakkelijk te integreren in de omgeving. Je kan daarna ervoor kiezen om het hekwerk te laten begroeien met klimplanten of nadien bekleden met rietmatten. Dit zorgt niet alleen voor een stevige afsluiting maar ook voor een natuurlijke look. Een nadeel is dat er gemakkelijk dieren onder het hek door kunnen kruipen. Wil je zeker ervan zijn dat dit niet gebeurt kun je de draadafsluiting combineren met betonnen platen die je onderaan deels ingraaft.

Een muur van beton

Een muur van beton klinkt als omheining misschien heel kil en strak. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Beton wordt vaak gekozen om last van geluid te beperken. Je hebt betonnen muren in uiteenlopende vormen, kleuren en afwerkingen en ze bieden alle privacy die je wenst. Je kan ze laten begroeien met klimplanten om zo een meer natuurlijke effect te creëren. Ook kun je ze verven in een gezellige kleur. Daarnaast heb je tegenwoordig ook betonnen schermen met een houtnerf. Bedenk wel dat je voor de laatste optie redelijk diep in de buidel moet tasten. Wil je een modern en strak hekwerk maar geen beton? Dan kun je ook kiezen voor dubbelstafmat hekwerken van Thibo Online. Deze hebben een moderne uitstraling en bieden je ook genoeg privacy.

Een houten omheining

Hout is een materiaal wat veel wordt gebruikt als omheining. Het past zowel in een landelijke als moderne tuin doordat het warmte uitstraalt en goed gecombineerd kan worden met metaal of beton. De levensduur van je omheining hangt af van de houtsoort die je kiest. Geïmpregneerd hout zoals grenen of vurenhout, is behandeld om tegen vocht en ongedierte. Hierdoor gaat het behoorlijk lang mee. Vaak verkleurd dit hout wel naar verloop van tijd. Je kunt ze dan opnieuw lakken met olie of beits. Wil een houten schutting die zowel lang meegaat als duurzaam is? Kies dan voor hardhout. Dit geeft je tuin een chiquere look, maar dat kost ook meer. Zo kan je dus zelf bepalen wat voor soort omheining het beste bij jouw tuin en budget past.