Wat zijn de beste douches
Wat zijn de beste douches

Wat zijn de beste douches?

Tegenwoordig zijn er diverse douches waarvoor je kunt kiezen als je je badkamer gaat renoveren. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het van belang om goed onderzoek te doen. Je moet immers zoveel mogelijk informatie zien in te winnen over de verschillende soorten waarvoor je kunt kiezen. In dit artikel geven we je alvast een voorzetje door drie populaire typen douches te benoemen. De mengdouche noemen we trouwens niet, deze soort ken je namelijk waarschijnlijk al.

Krachtige douches

Net als bij een mengdouche combineert een krachtdouche warm en koud water uit de hoofdkraan. Deze krachtige douches zijn geweldig voor mensen die thuis een lage waterdruk hebben, de extra boost van de douche zorgt dan namelijk voor wat extra kracht. Met name op de koude ochtenden zal dit fijn aanvoelen. Wel is het belangrijk om te weten dat een krachtdouche snel water verbruikt, je moet hier vooral rekening mee houden als je gebruik maakt van een kleine warmwatertank. Bij het kopen van een krachtige douche kun je trouwens ook kiezen voor een thermostatische of handmatige variant. Thermostatische temperatuurstabiliteit houdt het gezin veilig en het is geclassificeerd als ‘klasse A’ voor energie-efficiëntie.

Thermostatische douches

Ook thermostatische kranen werken op dezelfde wijze als mengkranen. Water wordt hierbij dus uit warme en koude kranen gehaald tijdens het douchen. Op deze manier wordt de temperatuur geregeld en constant gehouden. Gebruikt iemand anders in huis een kraan? Alsnog krijg je dan niet water uit de douche dat ineens een stuk kouder of heter is. Bij een thermostatische douche wordt de kraan zelfs automatisch uitgeschakeld als er zeer warm water uitgepompt wordt. Voor jonge gezinnen is dit zeer geschikt, je wilt immers niet dat je kind verbrandt doordat het aan de kraan zat. Een thermostatische douche van bijvoorbeeld Grohe kopen is dus zeker een aanrader.

Elektrische douches

Naast mengkranen, thermostatische en krachtige douches kun je ook nog voor elektrische exemplaren kiezen. Deze douches bieden veel voordelen, vooral als je geen boiler in huis hebt. Je hoeft een elektrische douche namelijk niet aan te sluiten op een warmwaterleiding. In de douche is een ingenieus verwarmingselement geïnstalleerd, hiermee wordt het water verwarmd wanneer het nodig is. Op deze manier kun je zo lang van de douche gebruik maken als je zelf wilt, het water zal hoe dan ook niet opraken. Het is verstandig om goed te bepalen of een elektrische douche de beste optie voor je is of niet, mogelijk zijn de eerder genoemde varianten namelijk beter.