EPDM dakbedekking
EPDM dakbedekking

Geef jouw dak een upgrade met EPDM-dakbedekking

Is jouw huidige dakbedekking aan vervanging toe? Dan is een slimme keuze om in EPDM te investeren! Deze sterke rubbersoort is van hoge kwaliteit en daarmee perfect voor jouw bijkeuken, woning of schuur. In dit artikel vertellen we met welke materialen je een EPDM-dakbedekking kunt aanbrengen en/of kleine reparaties kunt uitvoeren.

Gebruiksvriendelijk

Als je voor Europees EDM kiest, scheelt je dit aanzienlijk in tijd en kosten. Daarnaast heeft het een lichte textiel-afdruk en is het dus gemakkelijk te verwerken. Met een epdm pakket, dat is voorzien van alle benodigde tools, kun je als doe-het-zelver eenvoudig zelf een EPDM-dakbedekking plaatsen. Je hoeft het namelijk niet vast te branden met een brander omdat het direct verlijmd kan worden. Bovendien is het in verschillende breedte- en lengtematen verkrijgbaar.

Afmetingen

Ben je van plan om zelf een EPDM-dakbedekking te leggen? Kies dan bij voorkeur voor dakfolie op rol. Deze banen kun je eenvoudig aan elkaar verlijmen door middel van contactlijm voor de randen- en opstanden. Wanneer je voor een totaalpakket gaat is het raadzaam om voor EPDM-folie van 1,30 millimeter te gaan. Dit folie is net iets dikker, waardoor deze langer meegaat en het dak langer waterdicht zal blijven. Voor een carport, houten overkapping of tuinhuisje kun je beter voor een EPDM-dakbedekking variant met een dikte van 1 millimeter gaan.

Voordelen

Het is uiteraard een slim idee om voor een op maat gemaakte dakbedekking te kiezen. Zo kun je bij leveranciers als Interexpress zelf de gewenste lengte en de breedte van de bedekking bepalen en vervolgens berekenen de experts wat jij precies nodig hebt. Wil je de finishing touch? Zet de puntjes op de i en schaf EPDM-prefabhoeken aan. Deze kunnen toegepast voor zowel de dakbedekking van EPDM-daken als voor de bekleding van EPDM-dakgoten. Ze kunnen eenvoudig over de EPDM worden aangebracht. Vooral als je veel hoeken moet maken is dit een goede en handige oplossing…

Toebehoren

Van kitspuiten tot een EPDM-aandrukrollers: voor het monteren van de dakbedekking heb je de juiste materialen nodig. Zo kun je voor een optimale hechting van de EPDM op de lijm met de aandrukroller herhaaldelijk over de bedekking rollen. Door de compacte afmeting van de roller is deze overigens zeer geschikt om de hoeken strak af te werken. Natuurlijk is een professionele EPDM-schaar onmisbaar voor het op maat knippen van de folie: deze stevige schaar zorgt ervoor dat jij moeiteloos door de folie komt.

Met de behulp van de bovenstaande tips lukt het jou om straks zelf een EPDM-dakbedekking aan te brengen!