Sporten in huis en tuin, de ideale manier om met de familie tijd te spenderen
Sporten in huis en tuin, de ideale manier om met de familie tijd te spenderen

Sporten in huis en tuin, de ideale manier om met de familie tijd te spenderen!

Als we denken aan sporten dan denken we niet gelijk aan ons eigen huis. Integendeel, we denken veel vaker aan de voetbalvereniging of tennisvereniging waar de kinderen lid van zijn of de sportschool waar je ‘s avonds na het eten naartoe gaat om wat krachttraining te doen. Thuis sporten kan echter wel en dit hoeft niet eens in de vorm van een ´home gym´ te zijn. Er zijn genoeg sporten die je thuis kan doen en die je zelfs met het gehele gezin kan doen! Zo zul je niet alleen sporten voor je gezondheid, maar ook voor de entertainment en het gezelschap!

Tafeltennis

Een leuke sport die je thuis kan doen met het gezin is tafeltennis. Hiervoor hoef je in principe geen pingpong tafel voor aan te schaffen (al is dit wel optioneel), maar kun je gewoon je eettafel binnen of je eettafel buiten gebruiken. Wat je hiervoor wel moet aanschaffen is een tafeltennis batje, pingpongballen en een tafeltennis net. Hiermee heb je alles om de sport thuis te beoefenen! De regels voor tafeltennis zijn ook simpel. Het net wordt gespannen door het midden van de lengte van de tafel. De bal mag maar een keer stuiteren aan de andere kant van het net wanneer er geslagen wordt. Zo een beetje dezelfde regels als bij tennis dus! Om het gehele gezin mee te laten doen kan iedereen om de beurten gaan slaan om zo een spel te maken waarbij iedereen aan de beurt is. Als iemand een fout maakt is diegene af tot de volgende ronde! Aan het einde spelen er maar twee spelers voor de titel pingpong koning van het huis!

Badminton

Ook badminton kan je thuis in de tuin doen. Hiervoor heb je badminton rackets nodig, shuttles en eventueel een badminton net. Bij badminton is het de bedoeling dat je de shuttle niet laat vallen op de grond. Je moet dus met je badminton racket de shuttle hoog houden en naar de andere speler slaan. Met een net moet de shuttle ook nog eens over het net. Badminton kan je in teams van twee spelen en daarmee kan je dus met het gehele gezin verschillende combinaties van teams en verschillende spellen spelen!

Obstakel wedstrijd

Een andere leuke manier van sporten thuis is door een obstakel circuit te maken en hier een wedstrijd van te maken. Een obstakel circuit maak je makkelijk door allemaal sportieve oefeningen te verspreiden door de tuin die je zo snel mogelijk moet doen om bij de finish te komen. Hiervoor moet iedereen getimed worden en de spelers die aan de zijkant staan kunnen de speler die bezig is toejuichen. Ook kun je met een obstakel wedstrijd ervoor kiezen om oefeningen te doen die verschillende spiergroepen aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan het tillen van een kettlebell of het kruiwagen van de ene kant naar de andere kant van de tuin.